Chewelry

Lees meer
Geen producten gevonden...
Chewelry

CHEWELRY siliconen sieraden om op te bijten!

De sieraden van Chewelry zijn weliswaar bedoeld om gedragen te worden door mama's, ze zijn vooral geinspireerd op de behoefte van baby's. Het is dan ook de bedoeling dat, in tegenstelling tot de meeste sieraden van mama, je kindje in jouw nabijheid lekker kan spelen met en sabbelen op de kettingen en armbanden. Om dat mogelijk te maken is er alles aan gedaan om de veiligheid van het materiaal te waarborgen. Daar staan in Europa verschillende richtlijnen voor zoals de CE richtlijn en de En71 speelgoedrichtlijn. Belangrijk zijn ook de verschillende testen die zijn gedaan om de samenstelling van het materiaal te bepalen en dan vooral de afwezigheid van gifstoffen zoals BPA en de weekmaker Phthalates. De materialen van Chewelry zijn intensief gestest op al deze onderdelen en zijn op alle fronten 100% veilig!!

VRAGEN EN ANTWOORDEN

Van welk materiaal zijn Chewelry gemaakt?

Chewelry zijn gemaakt van 100% siliconen geheel vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, Phtalate, lood en andere gifitige stoffen. Daarmee is het materiaal te vergelijken met babyspenen en bijtringen, die vanuit het product karakter, bedoeld zijn voor baby mondjes. 

Kan Chewelry stuk gaan tijdens het spelen?

De sieraden zijn speciaal ontworpen voor babyhandjes en babytandjes. Wanneer je kindje harder trekt aan de ketting dan springt deze open door een speciaal daarvoor ontwikkelde veiligheidssluiting. De kralen kettingen zitten aan elkaar geregen met een katoenen draad. Het siliconen materiaal kan door een kind niet stuk gebeten worden. De kralen armbanden hebben geen veiligheidssluiting en zitten met een elastisch draad aan elkaar. Met de kracht van een volwassene kan alles alles stuk.

VEILIGHEIDS RICHTLIJNEN VOOR CHEWELRY

De Europese Richtlijn Speelgoed 2009/48/EG, zgn. EN 71-serie, voorziet in de vraag naar eenduidige wetgeving voor speelgoed binnen de lidstaten van de Europese Unie. Deze richtlijn wordt ook wel de speelgoedrichtlijn genoemd.

CE markering geeft aan dat het product voldoet aan Europese wetgeving en vrij op de Europese markt mag worden verhandeld. Een fabrikant die een CE markering aanbrengt, verklaart dat zijn product voldoet aan alle Europese richtlijnen voor het product: veiligheid, gezondheid & milieu.