Sophie de Giraf - Vulli

Filters
-8%
Sophie de Giraf - Vulli Sophiesticated Sophie de Giraffe met Speendoekje in cadeauverpakking
Sophie de Giraf - Vulli
Sophiesticated Sophie de Giraffe met Speendoekje in cadeauverpakking
Mooie kadoset uit de Sophiesticated serie, de ideale collectie om de baby welkom te heten.
Sophie de giraffe en knuffel-speendoekje
Phthalates, PBA en PVC vrij !!
39,95 36,95
Sophie de Giraf - Vulli

Er was eens, een heel gewoon verhaal...

De kleine giraf werd geboren op 25 mei van het jaar 1961... de naamdag van de Heilige Sophie! In die tijd werden er slechts speelgoedbeestjes gemaakt die huisdieren waren of bekende dieren van de boerderij... daarom heeft op een goede dag in Frankrijk een zekere meneer Rampel het concept bedacht van rotomoulding van rubber voor de vervaardiging van speelgoed. Zo kreeg hij het idee om een giraf te maken, een nieuwkomer op de markt met zijn exotische uitstraling en waarvan de grootte en de vorm ideaal waren voor baby's grijpreflexen. 

Het ontwerp van de mal, de vervaardiging ervan en de afwerking werden toevertrouwd aan meneer Brault, de atelierchef. De productie van Sophie de giraf, zoals deze vandaag de dag nog steeds gebeurt, werd gestart op donderdag 25 mei, vandaar de naam. Dit was direct een succes. Jonge moeders herkenden direct de absolute "must" onder de speelgoedjes voor hun kind... Dankzij Sophie de giraf huilde baby niet meer bij het doorkomen van de eerste tandjes! Aan de mond-tot-mondreclame die hierop volgde, heeft het kleine girafje zijn populariteit pas echt te danken. Vanaf die datum gingen generaties kinderen over heel Europa het piepgeluidje bewonderen en herkennen wanneer ze op de buik of het hoofd van de giraf drukken! 

De firma VULLI, die gevestigd is te Rumilly in de streek Haute-Savoie, bewaart met zorg het fabrieksgeheim van dit beroemde speelgoedje... Vandaag de dag wordt SOPHIE nog altijd "handmatig" vervaardigd, aangezien er meer dan 14 manuele interventies nodig zijn om dit speeltje te maken. Zijn samenstelling op basis van rubber afkomstig van de heveaboom is 100 % natuurlijk. 

 
 
 
 
Sophie de giraf stimuleert de vijf zintuigen van baby!
Zicht
Op de leeftijd van 3 maanden is het gezichtsvermogen van een baby nog steeds beperkt en kan hij alleen grote contrasten onderscheiden.
De donkere en contrasterende vlekken op Sophie de giraf zorgen voor visuele stimulatie en ze wordt al snel een vertrouwd en geruststellend object voor baby.
 
Gehoor
Het piepje van Sophie de giraf houdt baby geamuseerd en helpt baby's gehoor te stimuleren. Het grappige geluid dat Sophie de giraf maakt wanneer er in haar wordt geknepen zal eerst baby's gehoor stimuleren en later ook baby helpen om het verband te begrijpen tussen oorzaak en gevolg.

Geur
De unieke geur van natuurlijk rubber van de Hevea-boom maakt Sophie de giraf heel speciaal en ook gemakkelijk te herkennen tussen al zijn andere speelgoed.
Smaak
Gemaakt van 100% natuurlijk rubber en geverfd met kleurstoffen van voedingskwaliteit is Sophie de giraf volkomen veilig om op te kauwen. Haar zachte textuur en talrijke kauwbare delen (oren, hoorns, benen), maakt haar perfect voor het verzachten van het pijnlijke tandvlees van de baby bij doorkomende tandjes.
Aanraking
Aanraking is een belangrijk middel waarmee een baby communiceert met de buitenwereld. Het zachte gevoel van Sophie de giraf, zoals de huid van baby's moeder, kalmeert baby en bevordert een gezonde groei en welzijn. Niet alleen is Sophie de giraf zacht maar ook stroef waardoor ze gemakkelijk is vast te pakken.
 
1 Baby = 1 Sophie de giraf
Sophie de giraf
Hoewel het leuk is om speelgoed van kind tot kind doorgegeven raden we dit niet aan voor Sophie de giraf. Er wordt op Sophie de giraf gekauwd en gesabbeld, ze wordt opgepakt en er wordt met haar gegooid. Om deze reden moet een pasgeborene een gloednieuwe Sophie gebruiken. Dit speelgoed kan niet worden gedeeld, hergebruikt of worden doorverkocht om hygiënische en veiligheidsredenen. 1 Baby = 1 eigen Sophie de giraf.
 
Hoe maak ik Sophie de giraf schoon?
Omdat Sophie de giraf gemaakt is van 100% natuurlijk rubber heeft ze een specifieke schoonmaak instructie.  Sophie de giraf mag niet worden ondergedompeld in water, worden gesteriliseerd in een stoomsterilisator of worden afgespoeld met water om schade aan Sophie de giraf te voorkomen. Je kunt haar het beste reinigen door haar af te nemen met een vochtig doekje.