Onderhoud van de kinderwagen
Zand, stof, grind en ander vuil komt bij dagelijks gebruik op de verschillende delen van je wagen terecht. Denk aan de wielen, het onderstel en de bekleding. Het is dus belangrijk dat je een kinderwagen goed schoonmaakt en onderhoudt. Zo gaat hij veel langer mee en kun je er jarenlang plezier van hebben.
NB: Problemen veroorzaakt door gebrek aan onderhoud vallen niet onder de garantie!


Onderhoud van wielen en onderstel
Het is belangrijk om bijvoorbeeld de rem en wielen vrij te houden van vuil. Het onderstel en de wielen kan je met een mild reinigingsmiddel schoonmaken, zo kan je het modder, gruis en zand eenvoudig verwijderen. Haal de wielen regelmatig van je kinderwagen en maak ze schoon met lauwwarm water. Laat de wielen en andere onderdelen goed drogen voordat je ze weer bevestigt.
De rem en wielen kan je zo nodig met olie smeren zodat ze soepel blijven draaien. Zo voorkom je kraken, piepen en slijtage, door bijvoorbeeld zand. Gebruik ook regelmatig wat silliconen-spray om de lagertjes soepel te houden. Daarnaast verleng je zo de levensduur van je kinderwagen. Als je luchtbanden hebt, controleer dan regelmatig de bandenspanning en pomp ze eventueel extra op.


Verzorgen van bekleding
Maak de bekleding van je kinderwagen regelmatig schoon. Veel bekleding kan tegenwoordig in de wasmachine, maar let goed op of dat ook geldt voor jouw kinderwagenbekleding. De bekleding van een kinderwagen is vaak makkelijk los te maken met een rits of drukknopen. Als je deze wel in de wasmachine wast, was de bekleding dan op maximaal 30 graden.
Stop de bekleding niet in de droger! Krimping van de bekleding wil je te allen tijd voorkomen!
Reinig de stoffen bekleding nooit met chemische middelen of bleek. Als de bekleding niet in de wasmachine kan, gebruik dan een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.


Opslagruimte en beladen van kinderwagen
Belaad de kinderwagen niet te zwaar zo blijft het frame stevig. Belaad de kinderwagen ook niet teveel aan de duwstang, zo vermijd je de kans dat de kinderwagen om kiept. De meeste fabrikanten testen hun kinderwagens uitvoerig en geven een maximum gewicht aan. Overschrijd dit gewicht niet, of zo min mogelijk om de kinderwagen veilig te gebruiken.


Kinderwagen niet in gebruik?
Als je even geen gebruik maakt van je wagen is het belangrijk dat je hem goed opbergt. Stal je kinderwagen niet voor langere tijd op een plaats waar het erg vochtig is. Plaats de kinderwagen dus liever niet in de buitenlucht, vochtige kelder of garage als je deze niet gebruikt. In een vochtige omgeving kan de kinderwagen of buggy namelijk beginnen te roesten.

Heeft je wagen luchtbanden? Zorg dan dat de wagen hangt, of op de kop staat zodat de banden niet lange tijd dezelfde druk hebben. Laat de banden ook leeg lopen voor je de wagen opbergt.