Hoppa

Filters
-30%
Hoppa Babylonia Hoppa hangmatje taupe
Hoppa
Babylonia Hoppa hangmatje taupe
Babylonia Hoppa hangmatje taupe
35,90 25,00
Hoppa
Mila Muslin Berry pink- Tutpopje doudou Organic cotton
heerlijk knuffeltje van Biologisch musseline katoen.
Alle andere opties (tekst, logo, plaatje) zijn zo'n beetje mogelijk!
15,90
Hoppa
Speeltje voor de autostoel of kinderwagen - Forest
Kinderwagenhanger gehaakt. past ook op autostoel
19,00
Hoppa
Hugo Muslin navy blue - Tutpopje doudou Organic cotton
heerlijk knuffeltje van Biologisch musseline katoen met eventueel de naam van uw kindje erop geborduurd.
Alle andere opties (tekst, logo, plaatje) zijn zo'n beetje mogelijk!
15,90
Hoppa

Voor de allerbeste knuffels 

Hoppa is een collectie van handgemaakte knuffelpoppen in natuurlijke materialen - 100% biologisch katoen. Van knuffeldoekjes, gehaakte rammelaars, lappenpopjes tot poppendragers. Voor elk kindje is er een geschikt vriendje. 

Hoppa – méér dan gewoon speelgoed

Al bij de oprichting besloot Babylonia dat Hoppa méér dan een speelgoedmerk zou worden. Alles van Hoppa voldoet aan deze eisen:

 • Handgemaakt – Vaardige poppenmakers maken van elke Hoppa-lappenpop een uniek exemplaar.
 • Elke knuffel wordt zelf ontworpen en met zorg afgewerkt.
 • Fair trade only – Speelgoed van Hoppa wordt gemaakt in eerlijke werkomstandigheden. 
 • Kwaliteitsvolle materialen – Babylonia stelt hoge kwaliteitseisen aan elk stuk Hoppa-speelgoed. We zoeken continu naar nieuwe materialen, en zorgen vanuit België voor een sterke ondersteuning van onze ateliers. Het beste voorbeeld? Sinds de collectie van 2014 stapten we voor al onze lappenpopjes en hangmatjes over naar biologisch katoen.

Enkel natuurlijke materialen

Alle Hoppa knuffels zijn gemaakt van natuurlijke materialen. 

Het Hoppa-lappenpopje wordt al snel de lievelingspop van je kindje. Al onze lappenpopjes zijn gemaakt van bio katoen. Ook de vulling! Ze zijn met veel liefde en zorg met de hand gemaakt in een fair trade atelier en bovendien bevatten ze enkel natuurlijke materialen en alleen niet-toxische kleuren worden gebruikt in de productie. De knuffeldoekjes zijn vervaardigd in overeenstemming met de ÖKO-Tex 100 standaard, GOTS gecertifieerd en CE-gemarkeerd.  Alle Hoppa knuffeltjes zijn dus vrij van schadelijke materialen en extra zacht voor de huid van je kindje. 

Hoppa ... de onmisbare kleine vriend van je kind

hoppa_mood_04_lr.jpg

Hoppa en fair trade: het zijn twee handen op één buik. Alle knuffels, decoraties en hangmatten worden gemaakt in eerlijke werkomstandigheden. Focus op fair trade.

peppa_fair_trade_lr_05.jpg

Al sinds het allereerste popje werkt Babylonia samen met fair trade-ateliers. Lokale arbeiders werken daar samen met vaardige poppenmakers om elk popje liefdevol af te werken. Onze ateliers voor fair trade-speelgoed zijn géén fabrieken. 

 

Wat betekent Fair Trade concreet? 

Om producten ‘fair trade’ te mogen noemen, voldoet Babylonia aan deze principes:

 • Eerlijk loon – Onze arbeiders krijgen de juiste vergoeding voor het werk dat ze leveren. Op die manier kunnen ze op een normale manier in hun levensonderhoud in India voorzien.
 • Goede werkomstandigheden – Naast een eerlijk loon rekenen onze arbeiders ook op een veilige werkomgeving, gezonde arbeidsomstandigheden en billijke werkuren.
 • Samenwerking – Babylonia en de fair trade-ateliers in communiceren transparant. Zowel het modelontwerp, als de materiaalselectie, als de productieplanning van het fair trade-speelgoed worden open besproken.
 • Overdracht van kennis en productiemiddelen– Onze poppenmakers delen met plezier hun expertise met de plaatselijke arbeiders. Ook de productiemiddelen – zoals naaimachines of hulpstukken – dragen we over.
 • Respect voor het milieu en de lokale economie – Babylonia geeft altijd de voorkeur aan natuurlijke materialen. Via biologische landbouw en veeteelt worden die geproduceerd op een ecologisch verantwoorde manier. Bovendien kiezen we zoveel mogelijk materialen die lokaal geproduceerd worden – en steunen we zo de plaatselijke economie.
 • Financiering – De plaatselijke producenten lopen geen enkel financieel risico. Babylonia financiert op voorhand zowel de aankoop van het materiaal als de productie van het fair trade-speelgoed. Bovendien vertrouwt de producent op een vaste prijs, die niet schommelt met de markt of met de grondstofprijzen.
 • Werkcontinuïteit – Babylonia gaat een duurzame relatie aan met de fair trade-ateliers. De producent rekent op een continue workflow, zodat zijn arbeiders vast in dienst kunnen blijven.

Anti-verdriet

Je kindje en zijn Hoppa-knuffel zijn onafscheidelijk. Raakt het zijn knuffel kwijt?

Wist je dat we niet alleen poppen maken, maar ook traantjes drogen? In ons magazijn houden we een plaatsje vrij voor een ‘anti-verdriet’-afdeling. Van elke knuffel uit de Hoppa-collectie hebben we wel een reserve-exemplaar liggen. Zo verdwijnen kindertraantjes als sneeuw voor de zon.

Knuffel kwijt? Tips om de traantjes snel te drogen

 • Is je kindje verknocht aan zijn Hoppa-knuffel? Sla dan alvast een reserve-exemplaar van zijn favoriete vriendje in. Wissel de knuffels regelmatig om, zodat ze even vertrouwd ruiken. Raakt er één knuffel kwijt? Dan tover je zó de vervangknuffel tevoorschijn.
 • Maak een mooie foto van het favoriete knuffelvriendje. Handig! Want zo toon je Babylonia snel om welke knuffel het gaat – en kunnen wij een vervangexemplaar opduiken. Ook als je een zoekertje wilt verspreiden, is zo’n foto onmisbaar.
 • Hangt er een label aan de knuffel? Schrijf er dan je telefoonnummer op. Zo bezorgt een eerlijke vinder de knuffel die kwijt is snel terug.
 • Laat je kindje zijn knuffel of pop overal slingeren? Geef hem dan een poppendraagdoek cadeau: vanaf nu reist zijn speelgenootje overal veilig mee.