Babykamer Inrichting

Over de inrichting van de baby- kinderkamer

Een baby heeft in de eerste maanden maar heel weinig nodig. Toch is het leuk om een babykamer in te richten. Wat moet een babykamer hebben

Welke meubeltjes zet je in een babykamer?

De twee dingen die je echt nodig hebt voor je baby zijn een wiegje (of een ledikantje) en een commode. Die gebruik je om je baby op te verschonen en aan te kleden. Verder kun je in de babykamer ook nog een kledingkast neerzetten, en een lekkere stoel om op te zitten als je je kindje gaat voeden

Het wiegje

Een wieg is vaak het pronkstuk van de babykamer. Wiegjes zijn er in soorten en maten, maar de meeste baby’s  zijn uit hun wieg gegroeid voordat ze 6 maanden oud zijn. Als je baby kan draaien, zitten, knielen of zichzelf optrekken is een wieg niet meer veilig. Bedenk dus van tevoren of je het kopen van een wieg de moeite en het geld waard vindt, als je baby er maar kort in ligt.

Tip: Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van een bednest of aanschuifwiegje op de kamer van de ouders. Je baby veilig dichtbij je is vaak voor beide de meest rustige oplossing. 

Het Ledikant of bedje

Je kunt je baby ook al vanaf het begin in een kinderbedje of ledikantje met spijlen te slapen leggen. De bedbodem zet je de eerste maanden wat hoger zodat je goed bij je baby kunt. Hoe groter je kindje wordt, hoe lager je de bodem monteert. Een kinderbedje kun je gebruiken totdat je kind eruit gegroeid is. 

De Commode

Een commode is een aankleedtafel waar meestal ook bergruimte in zit. Je gebruikt een commode om je baby te verschonen, aan- en uit te kleden en te verzorgen. Koop een goede en veilige commode want deze ga je zeker de eerste 3 jaar meerdere keren per dag gebruiken.

(schommel) Stoel

Een stoel waarin je lekker zit is aan te bevelen in de eerste maanden, als je je kind nog ’s nachts en ’s avonds moet voeden. Zorg eventueel voor een extra kussen of een voetenbankje, of meteen een stoel die lekker zacht schommelt. Als je kind wat groter wordt, is het ook fijn om lekker te kunnen zitten als je hem voorleest voor het slapen gaan.

Een kledingkast

Een kledingkast voor het opbergen van babykleertjes heb je in princiepe de eerste maanden nog niet nodig. De kleertjes die je hebt, kun je het beste binnen handbereik in de commode opbergen. 

Wat doe je met de aankleding van de babykamer?

Je wilt de babykamer natuurlijk ook leuk aankleden. Dat doe je bijvoorbeeld met:

  • gordijnen en behang
  • een mooi vloerkleed
  • behang of muurstickers
  • schilderijtjes
  • nachtlampjes aan de wand
  • een plankje voor verzorgingsspullen en knuffels
Klik hier voor speelgoedopbergeers en leuke opbergmanden enzo.
speelgoedopbergers en manden bij DeBabykraam