PPSU babyfles 

Er zijn zoveel keuzes waar je doorheen moet lopen als je ouder wordt. En als je van plan bent flesvoeding te geven, heb je waarschijnlijk vragen over de beste fles voor jou en de behoeften van je baby.

Deze site is bedoeld om een aantal van je vragen te beantwoorden door de kenmerken uit te leggen van verschillende flesmaterialen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Laten we de materialen waaruit je kunt kiezen eens nader bekijken.

 

Wat is PPSU?

Tientallen jaren geleden waren de enige babyflessen die beschikbaar waren voor ouders gemaakt van glas. Maar glas was zwaar en breekbaar. Dus toen er plastic flessen kwamen die lichter en onbreekbaar waren, raakte de glazen fles bijna achterhaald.

Maar wat is veiliger, glas of plastic? Hier is wat achtergrondinformatie over babyflessen, samen met tips voor het veilig en effectief kiezen en gebruiken van flessen. Het probleem met glazen flessen is vrij duidelijk: laat er een op de grond vallen tijdens een nachtelijke voeding, en je hebt een kamer vol gebroken glas om op te ruimen.

Glas is ook zwaar en omslachtig. Van wat soort materiaal zijn de Hegen flesjes gemaakt? Deze vraag krijgen we regelmatig te horen en dat is best logisch, aangezien niet iedereen bekend is met het materiaal PPSU. 

Er zijn drie soorten kunststoffen die worden gebruikt bij de fabricage van o.a. babyflessen:

  1. PP
  2. PES
  3. PPSU

Hegen flessen zijn gemaakt van het laatste materiaal: PPSU. Het Hegen PPSU (polyfenylsulfon) assortiment is gemaakt van FDA-conform en NSF-gecertificeerd materiaal van medische kwaliteit. PPSU wordt veel gebruikt in de ruimtevaart en medische wereld, vanwege zijn superieure hardheid en hoge temperatuurbestendigheid.

Het combineert de voordelen van zowel glas als plastic, is BPA-vrij en lichtgewicht. PPSU is van nature amberkleurig en bevat geen kunstmatige pigmenten.

Hegen PPSU is vrij van BPA, BPS, ftalaten en PVC.

 

Voordelen van PPSU babyflessen

PPSU babyfles
Voordelen PPSU ten opzichte van PP, PES en Glas

Bijna alle babyflessen worden gemaakt van PP of PES kunststof. PPSU (polyfenylsulfon) is de best presterende thermoplast die een betere duurzaamheid en hittetolerantie biedt dan PP en PES. Het is niet alleen bestand tegen voortdurende blootstelling aan hitte en heeft een extreem vermogen om schokken te absorberen, PPSU neemt geen geur of kleur op.

Het is van nature BPA-vrij. Vanwege het hoge smeltpunt van 180°C worden PPSU kunststoffen vaak gebruikt in lucht- en ruimtevaart en medische apparatuur die herhaaldelijk gesteriliseerd moeten worden.

PPSU babyflessen zijn duurder dan PP- en PES-flessen, maar als je bereid bent te besteden aan melkflessen die je baby dagelijks 5-6 keer per dag gebruikt, is dit een waardige investering.

Ondanks zijn buitengewone duurzaamheid is het raadzaam om uw PPSU babyflessen jaarlijks te vervangen.

Waarom zijn PPSU babyflessen beter als PP en PES babyflessen? Wij leggen het uit:

✅ Vrij van BPA, BPS, PVC en ftalaten
✅ Neemt geen geur of kleur op
✅ Weerstand op hoge temperatuur
✅ Hoge impact / onbreekbaar
✅ Vaatwasmachinebestendig
✅ NSF-gecertificeerd (keurmerk hygiënische veiligheid)
✅ FDA-conform (keurmerk voedselveiligheid)
✅ Sterk, hard en duurzaam

Het Hegen PPSU assortiment

De duurzame babyflessen van Hegen groeien mee met je kind: van babyfles, tot snackbakje en waterbeker. Vrij van BPA, BPS en PVC. Kolven, bewaren en voeden met slechts één fles. Anti-koliek ventilatieopening minimaliseert krampjes, boertjes en spugen. De ultrazachte asymmetrische speen voorkomt tepelverwarring. De Hegen PPSU babyflesjes hebben een uniek gepatenteerd sluit- en openingsysteem waardoor het extra gemakkelijk wordt om een flesje klaar te maken- en daarbij geen kostbare moedermelk te verspillen.

Deze voedingstoffen in moedermelk zijn zeer belangrijk voor de gezondheid en groei van je baby. Je draait naar rechts om de babyfles te openen en je sluit de fles door de flesspeen erop te klikken. Tip: draai naar links om de fles extra stevig te vergrendelen. Tevens is de Hegen babyfles door zijn zachte vierkante vorm makkelijk vast te pakken voor je baby.

De Hegen babyfles is verkrijgbaar in de maten: 60ml, 150ml, 250ml en 330ml.

De flesspenen zijn verkrijgbaar in vijf maten: extra slow flow (newborn/prematuur), slow flow (0m+), medium flow (3m+), fast flow (6m+) en een XL pap speen.