Draagdoeken

Wij werken meest met de diverse draagdoeken van babylonia, ergobaby, amazonas en nog diverse andere merken Bij aankoop van een tricot slen van babylonia, ontvangt u bij de nieuwe modellen onderstaande film gratis op CDrom

Filters
-29%
Womboo® Buidelshirt voor papa's - Babydrager
Womboo®
Buidelshirt voor papa's - Babydrager
Draag je baby met je Buidelshirt - 100% veilig
Gecertificeerd buidelshirt draagdoek voor je baby.
Womboo®, 100% de juiste keuze voor jou en je baby…
69,95 50,00
Babylonia Draagdoeken
BB Slen Soft Jungle - draagdoek
De BB-SLEN is een comfortabele, geweven draagdoek waarmee alle draaghoudingen mogelijk zijn, vanaf de geboorte tot 3 à 4 jaar. De BB-SLEN is gemaakt van 100% biologisch katoen.
99,95
-17%
Babylonia Draagdoeken Bio Tri cotti draagdoek Silver Cloud
Babylonia Draagdoeken
Bio Tri cotti draagdoek Silver Cloud
Bio Tri-cotti 2-delige babydraagdoek van bio-katoen.
59,95 49,95
-25%
Infantino Together slen - baby draagzak
Infantino
Together slen - baby draagzak
Together slen - baby draagzak
79,95 59,99
-38%
Infantino Flip Advanced carrier - baby draagzak 4 in 1
Infantino
Flip Advanced carrier - baby draagzak 4 in 1
Flip Advanced carrier - baby draagzak 4 in 1
Rugdrager en buikdrager
79,95 49,90
Babylonia Draagdoeken
Draagdoek Tricot-Slen Bamboo Smokey Grey
Draagdoek Tricot-Slen organic Bamboo Smokey Grey
560 cm.
Multifuncionele babydraagdoek van bamboe. merk: babylonia.
79,00
-6%
Infantino Close Ties natural fit Carrier - baby draagzak
Infantino
Close Ties natural fit Carrier - baby draagzak
Close Ties natural fit Carrier - baby draagzak.
Een hele goede, betaalbare babydrager.
79,95 74,99
Ergobaby
Draagdoek Aura WRAP grey stripes
Lichtgewicht draagdoek voor beginners.
Babydraagdoek gemaakt van eucalyptus en acacia
62,95
Smallvips
VipCarrier bamboe-tricot draagdoek Zwart
Luchtige rekbare draagdoek van 100% natuurlijke bamboe-tricot. 
52,95
-44%
Mamas & Papas Flex Draagdoek - Plum Pudding
Mamas & Papas
Flex Draagdoek - Plum Pudding
100% katoenen draagdoek. Zeer gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. één maat voor mama en papa! Prachtige draagdoek met ergonomische M-houding voor uw kindje.
79,95 45,00
-25%
Babylonia Draagdoeken BB-Tricotti draagdoek Zilvergrijs
Babylonia Draagdoeken
BB-Tricotti draagdoek Zilvergrijs
Tri-cotti 2-delige babydraagdoek van bio-katoen.
Maat L
Large
59,95 45,00
Babylonia Draagdoeken
BB tai - Caramel draagdoek
Ideaal, draagdoek ook voor papa's.
Buik en rug drager.
Draagdoek met zitje.
103,00
-11%
Babylonia Draagdoeken BB Slen WARM TAUPE draagdoek
Babylonia Draagdoeken
BB Slen WARM TAUPE draagdoek
De BB-SLEN is een comfortabele, geweven draagdoek waarmee alle draaghoudingen mogelijk zijn, vanaf de geboorte tot 3 à 4 jaar. De BB-SLEN is gemaakt van 100% biologisch katoen.
89,95 79,95
-38%
Babylonia Draagdoeken BB Sooze Draagdoek - Huren €24,- p/maand
Babylonia Draagdoeken
BB Sooze Draagdoek - Huren €24,- p/maand
De BB sooze specials draagdoek is bedoelt voor de eerste paar weken na de geboorte van uw kindje.
Zeker geschikt voor prematuren en kindjes die in het ziekenhuis moeten verblijven.
Ook geschikt om thuis te gebruiken voor ideaal contact met uw baby.
80,00 50,00
Babylonia Draagdoeken
Tricot Slen Cool voor Zomer én winter! Aqua Sea
Baby-Draagdoek luchtig model extra licht voor de zomer.
Lichtgewicht draagdoek gemaakt van gerecycleerde PET flessen.
69,95
-17%
Mei Tai Deluxe Babydraagzak - peuterdraagzak Dark Jeans
Mei Tai Deluxe Babydraagzak - peuterdraagzak Dark Jeans
Dé draagzak/draagdoek van dit moment is de ByKay Denim .
Mei Tai Deluxe Baby/Peuter draagzak Jeans. - Material: 52% cotton,48% linen
119,95 99,00
-27%
Babylonia Draagdoeken BB Sling - MARIGOLD - padded
Babylonia Draagdoeken
BB Sling - MARIGOLD - padded
Babylonia geweven babyDraagdoek ringsling van biologisch katoen.
babysling met ring plm 220 cm lang.
1 maat past iedereen.
74,95 55,00
Draagdoeken

Uit de K-boetiek:

BABYDRAGERS WERPEN HUN STOFFIGE IMAGO AF

Handsfree, ergonomisch en geborgen dragen

 

Er zijn tal van draagsystemen voor baby's en kinderen op de markt, maar hét beste systeem bestaat niet. Dat hangt geheel af van de persoonlijke voorkeur van de drager. De voordelen van babydragers zijn alvast niet te ontkennen. Draagzakken stimuleren zowel de mentale als de fysieke ontwikkeling, en als bonus hebben ouders de handen vrij. Veelzijdigheid en ergonomie spelen een groot belang in de keuze van een babydrager. Lees hier over het verschil tussen draagdoeken, slings, voorgevormde draagzakken en heupdragers, en ga samen met de klant op zoek naar het voor hen beste systeem.

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Handen vrij

Dankzij een babydrager hebben mama en papa steeds de handen vrij, maar is hun kindje tegelijkertijd toch dichtbij. In heel wat babydragers kan men het kleintje op verschillende manieren dragen zodat het gewicht optimaal wordt verdeeld volgens de grootte en de leeftijd van het kind. Die flexibiliteit is ook handig voor de drager, omdat hij de draagpositie kan aanpassen aan de activiteit of gelegenheid.

Stimuleert de mentale ontwikkeling

Het gebruik van een babydrager is goed voor de mentale ontwikkeling van het kind. Baby's hebben na negen maanden in de baarmoeder te hebben doorgebracht huidhonger, of met andere woorden nood aan huid- op-huidcontact. Bovendien hoort het kleintje de hartslag, ademhaling en stem van de drager, wat hem kalmeert en geruststelt. Een babydrager zorgt zo voor de ontwikkeling van een hechte band tussen ouders en de pasgeboren baby. Uit onderzoek is ook gebleken dat kinderen die gedragen worden, later meer zelfvertrouwen hebben en minder huilen.

Stimuleert de fysieke ontwikkeling

Naast het mentale aspect is een babydrager ook goed voor de ontwikkeling van het evenwicht van drager en kind. De baby zou ook minder last hebben van krampjes en reflux door de rechte houding.

SOORTEN BABYDRAGERS

Er zijn verschillende draagsystemen voor baby's op de markt, elk met eigen kenmerken en voor- en nadelen. Met andere woorden: hét beste systeem bestaat niet. Het hangt er gewoon vanaf waarvoor men de babydrager wil gebruiken. Het ene systeem is bijvoorbeeld sneller aan en uit maar draagt minder ergonomisch voor langere afstanden, terwijl het andere systeem erg ergonomisch is en beter geschikt voor langere wandelingen.

Draagdoeken

Er zijn verschillende draagdoeken op de markt. Allemaal worden ze vervaardigd uit stoffen die goedgekeurd zijn voor kinderen. Bovendien worden draagdoeken steeds getest, waardoor ze ook erg veilig zijn.

Knoopdoeken

Knoopdoeken of wikkeldoeken zijn veelzijdig en ergonomisch. Men kan hiermee symmetrisch, over één schouder, op de buik, op de heup en op de rug dragen, naargelang van de leeftijd van de baby. Het nadeel is dat de doeken geknoopt moeten worden, en om dat aan te leren, is er toch een zekere oefentijd nodig. Bovendien moet de doek ook voor elk gebruik geknoopt worden, en dat duurt toch ietsje langer dan een voorgevormd exemplaar aantrekken. Knoopdoeken kun je onderverdelen in rekbare, geweven en hybride knoopdoeken.

De rekbare exemplaren (bijvoorbeeld in stevige T-shirtstof of tricot) voelen zacht aan. Daarom worden ze vaak gebruikt bij de geboorte. Nadeel is dat deze doeken niet zo veel gewicht kunnen dragen, en dat ze door het gewicht van de baby geen hele dag blijven zitten. De geweven varianten zijn gemaakt van geweven katoen, een dik materiaal dat veel steun geeft en niet gaat doorhangen. Daardoor zijn de geweven draagdoeken sterk genoeg om ook zwaardere baby's en uit de kluiten gewassen peuters te dragen.

Laatste variant zijn de hybride draagdoeken die de voordelen van rekbare en geweven draagdoeken combineren. Hybride doeken zijn met andere woorden rekbaar én sterk: ze rekken dankzij het materiaal zelf, niet door de manier waarop het geweven is. Zo zien we hybride draagdoeken gemaakt van4D-stretchstof die rekt in vier richtingen. Deze doek beweegt dus in elke richting mee met de drager en de baby.

Slings

Slings zijn kortere, asymmetrische doeken die je over één schouder draagt. Daardoor zijn ze vooral handig voor kortere afstanden, maar ook in winkels, op bussen en trams ... Deze doeken zijn vaak compact en opvouwbaar, en dus handig om altijd bij te hebben. Vanaf het ogenblik dat het kindje niet meer wil stappen, haal je de sling uit en kun je het kind dragen. Slings kunnen worden gebruikt zodra het kind zelfstandig rechtop kan zitten, dus van een zes maanden oude baby tot een kindje van ongeveer 15 kilogram. Het hangt er ook wat vanaf hoeveel gewicht de drager zelf aankan. Om de stevigheid en duurzaamheid te garanderen, worden ze vaak vervaardigd in polyester of geweven stof. Slings kun je onderverdelen in ringslings, geknoopte slings en buidelslings.

Een ringsling is een op maat van het kind en de drager aanspanbare doek met behulp van ringen. Een dergelijke sling is zeer handig als slaap- en discrete voedplaats. Bij geknoopte slings wordt de doek gewoon ter hoogte van de onderste ribbenboog vastgeknoopt en de knoop wordt daarna ofwel doorgeschoven naar de rug of onder de schouder vooraan gedragen, op dezelfde plaats waar de ringen zouden zitten bij een ringsling. De buidelsling of pouch is een draagdoek zonder ringen en zonder knopen. In feite is het een al dan niet afgeronde koker die niet verstelbaar is. Hij moet dan ook perfect op maat gekocht worden.