Retourbeleid & Omruilservice

Team DeBabykraam staat altijd met veel liefde en plezier voor je klaar… Zowel in de winkel als online! We staan je graag bij met raad en daad. DeBabykraam staat voor:

 •  Persoonlijke en deskundige adviezen door een kraamverzorgster en een verloskundige
 •  Snelle en correcte levering
 •  Niet goed, gewoon geld terug
 •  Snelle klachtenafhandeling
 •  Gratis retourneren (mits gebruik makend van ons retourlabel)* en: (mits betaald voor de heenzending**)


Is er iets niet naar wens? De klant staat bij ons op nummer één en juist jullie vragen, opmerkingen, klachten, tips en feedback kunnen ons helpen onze service te blijven verbeteren! Je kunt dus altijd contact met ons opnemen.

 

Retourprocedure


Wij verwerken iedere bestelling met zorg en liefde. Ben je onverhoopt toch niet tevreden over je product? Of heb je een kapot, beschadigd of verkeerd product ontvangen? Dan is het bij DeBabykraam uiteraard altijd *1 mogelijk om te ruilen of te retourneren. In principe hanteren wij een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst bestelling, omdat wij vinden dat dat lang genoeg moet zijn. heeft u meer tijd nodig? neem dan even contact met ons op.

Allereerst geeft u uw retour ONLINE aan via uw ACCOUNT : BESTELLINGEN

Weet u niet meer hoe u in kunt loggen? Zie orderbevestigingsmail

 • Je dient een defect, beschadigd of verkeerd geleverd artikel altijd vooraf, telefonisch of per mail (info@debabykraam.nl) aan te melden met uitleg en foto’s.


Voor een goede afhandeling is het belangrijk dat de producten die retour komen correct verpakt worden. On respectvol ingepakte retour pakketten *3 worden niet in behandeling genomen.
Verpak het product dus altijd in de (onbeplakte, onbeschreven) originele productverpakking en vervolgens - samen met het geprinte retourformulier - in een nette, stevige oververpakking.

Gebruik ons gratis retourlabel*

wat u kunt vinden in uw Track&Trace mail (of klik HIER voor de RETOURPORTAL)
LET OP: Betaalde u niets voor de heenreis en gebruikt u ons retourlabel? Dan brengen wij 6,00 in mindering op uw credit factuur voor de retour. Zo betalen we allebei de helft :-) 

Bewaar uw retourbewijs totdat het retourbedrag terug op uw rekening staat!

* Spullen (bijv kraskaartjes) die gemakkelijk door de brievenbus gaan mag u zelf frankeren. Het bedrag van de postzegels krijgt u van ons retour bij de creditering.
Voor brievenbuspakketjes gebruikt u dus NIET ons RETOURLABEL!!!
 

BRIEVENBUSPAKKETJES Vanuit Nederland naar:

DeBabykraam Bio&Logisch
t.a.v. Afdeling Retouren
DEBABYKRAAM (Sakko/Zomerhof)
Maastrichterweg 263
5556VB Borkel & Schaft

WOONT U IN BELGIE?

Verstuur uw retour dan via Bpost of Mondial relay naar:
 

   DeBabykraam
   Haag 111
   3930 Achel

   Vind Mondialrelay afhaalpunten uw afgifte punt

 

Retourvoorwaarden

LET OP: ARTIKELEN UIT DE SALE/OP=OP CATEGORIEËN MOGEN NOOIT GERUILD EN/OF GERETOURNEERD WORDEN

Artikel ongewenst en onbeschadigd

 • Het artikel wordt vergoed als deze binnen een termijn van 30 dagen na ontvangst onuitgepakt/ongebruikt geretourneerd wordt. 
 • Ook de verpakking dient ongeschonden te zijn, daar wij anders 20% van het artikelbedrag in moeten houden vanwege het ontbreken van de verpakking. (artikelen zonder verpakking worden bij ons 20% afgeprijsd).
 • Graag het product/de producten correct inpakken. Dat wil zeggen: in de onbeschreven en onbeplakte originele productverpakking en vervolgens in een stevige en nette over-verpakking. 
 • Het retourpakket wordt enkel in behandeling genomen (en dus vergoed) als het artikel online is aangemeldongebruikt is en in de originele verpakking wordt geretourneerd samen met een ingevuld retourformulier
 • Onder bovenstaande voorwaarden wordt het aankoopbedrag terugbetaald of wordt er, in overleg, een alternatief product naar je toegestuurd.
 • Retourzendingen zijn gratis, maar wel voor eigen risico bij beschadiging of verloren raken en mits de heenreis betaald is.
 • Een eventuele terugbetaling vindt doorgaans plaats binnen één week en uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van het retour gestuurde product.
 • Voor de terugbetaling wordt gebruik gemaakt van dezelfde betaalmethode als waarmee u de aankoop heeft voldaan, tenzij u instemt met een andere betaalmethode.

 

Artikel defect / beschadigd of verkeerde artikel geleverd

 

 • Je dient een defect/ beschadigd of verkeerd geleverd artikel altijd vooraf, telefonisch of per mail aan te melden met uitleg en foto’s.
 • Wanneer je ervoor kiest om een vervangend artikel te ontvangen, krijg je van ons per e-mail een gratis verzendlabel toegestuurd.
 • Je stuurt ons dan eerst het defecte/verkeerd geleverde artikel toe met gebruikmaking van het verzendlabel en een volledig ingevuld en uitgeprint retourformulier. Na ontvangst sturen we je het vervangende artikel.
 • Heeft u haast, dan bestelt u een nieuw artikel, en krijgt u uw geld teruggestort wanneer het verkeerde artikel retour is.
 • Graag het product/de producten correct inpakken. Dat wil zeggen: in de onbeschreven en onbeplakte originele productverpakking en vervolgens in een stevige en nette over-verpakking.
 • Wanneer je kiest voor vergoeding van het aankoopbedrag van het defecte/foute artikel (in plaats van een vervangend artikel toegestuurd te krijgen), zijn naast de kosten om het artikel te retourneren, ook de kosten van de heenzending voor eigen rekening. Er is dan immers geen sprake van een service-oplossing maar van een annulering.
 • Het spreekt voor zich dat wij te allen tijde ons uiterste best doen om dit soort onvolkomenheden te voorkomen.
 • Een eventuele terugbetaling vindt doorgaans plaats binnen één week en uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van het retour gestuurde product.
 • Voor de terugbetaling wordt gebruik gemaakt van dezelfde betaalmethode als waarmee u de aankoop heeft voldaan, tenzij u instemt met een andere betaalmethode.

* Mits gebruik makend van ons label

Had u een extra zwaar, of Dropship product? Dan is retour zenden helaas niet gratis maar komt het retour zenden voor eigen rekening.

Betaalde u niets voor de heenreis en gebruikt u ons retourlabel? Dat brengen wij 5,50 in mindering op uw factuur voor de retour. Zo betalen we allebei de helft :-)

* Mits betaald voor heen zending

En had u een gratis heenzending? dan betaalt u zelf de retour. Enkel bij betaalde zendingen leveren wij het gratis retourlabel.
Zo betalen we altijd de helft. Eerlijk vinden wij.

*1 Altijd geldt niet altijd.


Artikelen uit de ACTIE-categorieën mogen uit practische overwegingen niet retour.
Veelal kosten deze artikelen minder dan de helft van de normale prijs en zit er dus voor ons geen winst meer op. De artikelen zijn vaak een laatste exemplaar zodat deze na bestelling direct van de website verdwijnt. Als zo’n artikel retour zou komen, zouden wij veel werk moeten verrichten om het opnieuw te koop aan te kunnen bieden, en zonder enige winst is dat dus onbetaalbaar.
Wij hopen dat u begrip zult hebben voor deze beweegreden.
LET OP: Heeft u een actie-artikel ongevraagd tóch retour gestuurd, al dan niet met ons gratis label, dan sturen wij u een factuur voor de gemaakte, en te maken verzendkosten en na betaling van deze factuur sturen wij u het artikel weer toe.
 

*3 Onder 'niet respectvol' verstaan wij:

 • Pakketten die zonder omdoos verstuurd worden, zodat de originele verpakking onder de plakband en stift (levensgrote postcode door PostNL) komt te zitten.
 • Artikelen die zogezegd niet gebruikt zijn, maar waaraan wij kunnen zien/ruiken dat dit wel het geval is. (deze artikelen moeten wij vernietigen)
 • Artikelen die dusdanig in een verpakking gepropt worden dat ze beschadigd (of gevouwen) bij ons aan komen en daardoor niet als nieuw te verkopen zijn.
 • Een artikel dat niet onder de retourvoorwaarden valt tóch retour sturen.
 • Alle manieren waardoor het artikel niet meer als nieuw verkocht kan worden.
 • Een persoonlijk kaartje is voor u geschreven, en willen wij liever niet terug. Het geeft ons steeds een vervelend gevoel zo'n kaartje terug te krijgen.
 • Geheel onaangekondigd een pakketje retour sturen is NIET TOEGESTAAN.