Koop uw NOMI KINDERSTOEL bij de DeBabykraam Bio & Logisch in de winkel. 

 
Kijk HIER om alle kleuren te zien.

Deze geweldige en vooral unieke kinderstoel is niet online te koop, dus ook niet online bij deBabykraam. Nomi wil dat deze kinderstoel enkel en alleen in speciaalzaken verkocht wordt, waar er aandacht en uitleg aan besteedt kan worden.
Bij Babywinkel DeBabykraam krijgt u deze uitleg en hebben we de diverse kleuren altijd uit voorraad leverbaar. U mag ons altijd bellen of mailen om een afspraak te maken of u kunt gewoon tijdens openingstijden langs komen in de winkel.
Komt u van ver , check dat even of de kleur van uw keuze zeker op voorraad is.

Bel: +31 495711213 of: +32 11757722 of mail: [email protected].

 

Opgroeien – het belang van flexibiliteit

 

Klaar om te groeien

 

De motorische vaardigheden van uw kind evolueren voortdurend … uw kind kan meer, wil meer en wordt zelfstandiger.  De Nomi meegroeistoel is voor het opgroeiende kind een onmisbare steun in elke fase van zijn ontwikkeling – van pasgeboren baby tot tiener.

 

Peter Opsvik kan terugblikken op meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen van kinderstoelen. Het ontwerp van de Nomi meegroeistoel steunt op de overtuiging dat kinderen nood hebben aan een veilig en stabiel platform van waarop ze al zittend kunnen bewegen. De voetsteun, zitting en rugleuning van de Nomi meegroeistoel bieden ondersteuning in vele verschillende houdingen. Zo kan het kind ‘actief’ zitten en vrij bewegen, wat zeer bevorderlijk is voor zijn ontwikkeling. 

0-6 maanden – uw baby zit bij aan de gezinstafel 
In de eerste levensmaanden zijn baby’s spiertjes niet sterk genoeg om rechtop te zitten. Daarom wordt aangeraden dat de baby vaak neerligt op een effen oppervlak dat toch alle bewegingsvrijheid biedt. Nomi Baby is de perfecte keuze wanneer u niet beide handen voor uw kleintje vrij hebt. In de Nomi Baby ligt uw jongste telg hoog en droog - ver van alle stof, mensenvoeten of dierenpootjes – en wordt hij/zij van meet af aan toch een volwaardig gezinslid aan de tafel.

6-24 maanden – Uw baby wil rechtop zitten
Rond de leeftijd van 6 à 9 maanden is de tijd gekomen om rechtop te zitten, zonder hulp. De baby kan dan wellicht al op zijn buikje rollen, naar kruiphouding – en weldra zal hij ook rechtop zitten. Dan is het tijd om de Nomi Baby te vervangen door de zitting, rugleuning en voetsteun van de Nomi meegroeistoel, in combinatie met de Nomi Mini beugel. Nomi Mini geeft tegelijk steun én bewegingsvrijheid – de beste basis voor het ontwikkelen van de motorische vaardigheden van uw kind.

2 jaar oud – Er komt beweging in uw kind
Zodra uw kind pogingen onderneemt om zelf, zonder hulp, op en af de stoel te klimmen, is het tijd om de Nomi Mini beugel te verwijderen. Houd een oogje in het zeil terwijl uw peuter in of uit de stoel klimt, en help hem/haar een handje. Na een tijdje kan uw peuter de Nomi Highchair meegroeistoel zelfstandig gebruiken, zonder uw hulp. De Nomi Highchair meegroeistoel is zo ontworpen dat hij de beweging van uw kind stimuleert en een veilige ondersteuning biedt in velerlei houdingen. En hij stimuleert ook de vindingrijkheid van uw kind! Beweging versterkt de motorische ontwikkeling van uw kind, maar ook de fantasie en het leervermogen. Jong bewegen voorkomt tevens ongezonde zitgewoonten in de toekomst.Voor kinderen en iedereen die niet graag stil zit…

 

Nomi werd oorspronkelijk ontwikkeld voor kinderen, maar nu is er ook een comfortabele, lichte stoel voor volwassenen die actief willen blijven. Nomi denkt dus ook aan uw kind dat niet altijd een kind blijft – bijvoorbeeld in de vorm van een flexibele studeer- of bureaustoel. De oudervriendelijke meegroeistoel

 

Nomi heeft ook goed nieuws voor de ouders! Deze lichtgewicht meegroeistoel weegt nauwelijks 5 kg en kan dus overal in huis een plekje krijgen. Of aan de tafelrand opgehangen worden, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. De kleine rubbernoppen onder de zitting voorkomen krassen op uw tafelblad. En, last but not least: Nomi is snel en handig schoon gemaakt, gewoon met een vochtige doek.

 

Veiligheid

Nomi werd getest door TÜV, Catas en FIRA en voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen.

  • De brede basispoten garanderen een unieke stabiliteit.
  • De achterwieltjes van de basis beperken ieder kantelrisico wanneer uw kind zich van de tafelrand afduwt.
  • Afmeting en structuur van zitting en voetsteun zorgen voor een comfortabele zithouding en een stabiele steun voor de voetjes.
  • De conische vorm van de stoelbasis garandeert dat zitting en voetsteun op hun plaats blijven, ook al zou u de verstelknoppen vergeten vast te zetten.
  • De Nomi Mini is goedgekeurd volgens de nieuwste EN-normen.


Tests en duurzaamheid

Nomi werd getest volgens de recentste internationale veiligheidsnormen*. Het gebruikte hout voldoet aan de internationale FSC-normen en de kunststofonderdelen zijn van recycleerbaar polypropyleen dat geen parabenen en ftalaten bevat.  De kussens werden getest en goedgekeurd conform ÖkoTex® norm100 – ‘s werelds toonaangevende gezondheidscertificatienorm voor textielstoffen. Geen enkel van de gebruikte materialen geven schadelijke stoffen vrij.

*EN –normen zijn Europese veiligheidsnormen. Zij omvatten beproefde duurzaamheid, functionaliteit en stabiliteit.  De stabiliteit van de Nomi meegroeistoel werd getest met extra drukbelasting op de uiteinden van de meegroeistoel. Er werd eveneens gecontroleerd dat er geen gaten of openingen zijn waarin het kind geklemd of vast kan raken. De nieuwste norm van 2012 spitst zich vooral toe op de beugel en het ontwerp van de gaten en openingen. Duurzaamheid en gewichtsbelasting werden eveneens getest. De Nomi stoel werd eveneens goedgekeurd voor volwassenen, met een duurzaamheidtest die overeenkomt met een gebruiksduur van 10 jaar.

 

* Nomi Highchair EN14988-1:2006+A1:2012

* Nomi Baby EN12790:2009

 

Vorige week werden namelijk de resultaten bekend gemaakt van de toonaangevende Duitse Stiftung Warentest, en daar kwam onze Nomi Highchair als winnaar uit!
 

 
 

Twintig kinderstoelen werden getest op kindvriendelijk design, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, veiligheid en schadelijke stoffen.Slechts drie modellen werden door het testpanel aanbevolen, drie modellen werden zelfs als ‘slecht’ bestempeld. Onze Nomi behaalde als enige kinderstoel de topscore “zeer goed”  in de test, in de belangrijkste categorie, “kindvriendelijk design”.

Een resultaat waar we heel fier op zijn!