Babyfoons

Filters
-50%
Funnies Badcape luxe velours
Funnies
Badcape luxe velours
grote zachte badcape
19,95 10,00
-19%
Alecto Talking Turtle Wifi verhalenverteller
Alecto
Talking Turtle Wifi verhalenverteller
Talking Turtle Wifi verhalenverteller
79,95 65,00
-20%
Ademhalings- en positiesensor
Ademhalings- en positiesensor
Monbaby - Monbebe
Ademt je kindje nog wel?
Ligt je baby nog wel veilig op de rug?
Geen zorgen meer hierover met deze smart button!
149,00 119,00
Aerosleep
Babymonitor Smart OYO
Babymonitor Smart OYO
Ademt je kindje nog wel?
Heeft ze het niet te warm?
Ligt je baby nog wel veilig op de rug?
Geen zorgen meer hierover met deze smart babymonitor
229,00
Aerosleep
OYO Smart Combi / Babymonitor + Camera
OYO Smart Combi / Babymonitor + Camera
Ademt je kindje nog wel?
Heeft ze het niet te warm?
Ligt je baby nog wel veilig op de rug?
Geen zorgen meer hierover met deze smart babymonitor
329,95
Babyfoons

 

Babyfoons & straling, Vraag & Antwoord

Babyfoons en straling blijft een dilemma

In tegenstelling tot Nederland zijn we er in België en verder al erg lang mee bezig: de straling die DECT, WiFi en alles zonder een stekker of met microgolven afgeeft. Die straling is namelijk niet zo gezond.
Gek genoeg  zien we er in Nederland de noodzaak er nog niet zo van in maar als het minder kan, dan wil je dat toch ook? Als het over je kindje gaat gaat veiligheid voorop.
Maar hoe zit het dan met de beschikbare babyfoons van nu?


Welke systemen zijn er?

Je hebt een paar systemen: Analoog, Dect, Wifi/(w)Lan en Care. Weinig tot geen straling heb je met analoog en Care. Meer straling heb je met Wifi en nog meer straling met Dect. Maar daar zijn uitzondingen in. 

Denk je via je babyfoon te luisteren naar kindje dat boven lekker in zijn bedje ligt te slapen, blijkt dat je de baby van de buren hoort huilen. Dat gebeurde vroeger nogal eens. Wanneer je een babyfoon gaat kopen moet je bedenken dat dit probleem niet mogelijk is met een DECT babyfoon. Kinderen uit de buurt kunnen horen via jouw babyfoon kan alleen via een analoge babyfoon. Het aanbod van analoge babyfoons wordt echter steeds kleiner. Maar ze zijn er nog steeds.

De mate waarin de straling wordt afgegeven hangt namelijk af van hoe lang het apparaat contact maakt met zijn houder en hoe dichtbij je bent. Dus als je de babyfoon continu in verbinding laat zijn met het voetje waar het op staat en dus geen enkel geluidje mist, heb je continu straling. Er zijn ook babyfoons die zichzelf uitschakelen als er niets te melden valt en weer aanschakelen als er wel wat te horen en zien is.
Let wel: omdat de babyfoon dan in een soort slaapstand staat, slaat het pas aan als je kindje geluidjes gaat maken. Je hebt dus geen continue verbinding en mist een paar seconden.
Deze babyfoons kunnen dan wel DECT zijn, maar geven toch veel minder straling af dan een DECT babyfoon die de hele tijd aan staat of een Wifi die dat doet.
De ene DECT is dus zeker niet de andere DECT.

De mate waarin je in aanraking komt met de straling is afhankelijk van hoe dichtbij je bij het apparaat bent. Als je de babyfoon vlak bij je kindje plaatst dan krijgt hij/zij een hogere dosis straling dan het kindje dat in een grotere slaapkamer slaapt en waarbij de babyfoon aan de andere kant van de kamer staat. 

Waarom dan niet aan stralingsvrij?

Niet iedereen is gevoelig voor straling. Jong en oud, we hebben er continu mee te maken. Of het nu het draadloze netwerk of de telefoons zijn, er is altijd veel straling om ons heen. Hoe minder stralingen hoe beter. Toch vindt niet iedereen dit even belangrijk en de ene DECT babyfoon is de andere niet. We hebben een ruime keus in verschillende soorten babyfoons op het gebied van Analoog, DECT en CARE.

Wilt u liever helemaal geen straling? Kijk dan naar de babyfoons van Alecto met CARE en Nova met CARE. Analoog is een goede tweede keuze, maar houdt er dan rekening mee dat de ontvangst wat minder kan zijn bij analoog. Kies je voor DECT en wil je zo min mogelijk straling, kies dan voor een babyfoon die zichzelf uitzet en/of een zoomfunctie heeft voor beter zicht (of zonder beeld natuurlijk).
Lert ook op de 'low emission' bij bijvoorbeeld de babyfoons van babymoov.
Kies je voor een andere DECT, zet dan de ontvanger bijvoorbeeld bij het raam en de zender op goede afstand van je kindje.