Louland

Filters
Louland
Sluitband Louise Sienna
Sluitband - buikband Louise biedt alle comfort na de bevalling.
Uw lichaam is sneller weer fit na het dragen van een goede sluitband!
De snel-in-vorm band louise is de meest effectieve buikband van dit moment.
44,95
Louland

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten over de sluitband Louise. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem gerust contact op via onze chat, e-mail of telefoon.

Waarom is het verstandig om een sluitband te dragen?

Een sluitband geeft stabiliteit en ondersteuning bij het vormen van een stabiel bekkensysteem.
Een sluitband sluit de rechte buikspierpezen, zodat de druk op de onbeschermde buikwand kan worden opgevangen door de sluitband. Je trekt automatisch je buikspieren licht aan, zodat deze spieren sterker worden. Het dragen bevordert je herstel aanzienlijk. Het zorgt  ervoor dat je buik, je bekken en rug worden beschermd tijdens de herstelperiode. Je lichaam krijgt door het dragen van de band de kans om beter te herstellen. De band voorkomt blessures. Druk op de buikwand en het bekken door bijvoorbeeld het verzorgen van je baby, draaien in bed, niezen, lopen, wordt opgevangen door de compressie van de sluitband.

Wanneer moet ik beginnen met het dragen van sluitband Louise?

Je mag sluitband Louise al direct na je bevalling aandoen.  Je lichaam is het meest kwetsbaar als je net bevallen bent en de sluitband geeft een heerlijke ondersteuning aan je verweekte bekken en overbelaste spieren.

Op welke plaats hoort de sluitband te zitten?

De sluitband plaats je om je onderlichaam, dus over je onderbuik, waarbij de onderkant net over je schaamheuvel valt. De bovenkant van de band komt dan net boven je navel uit. Dus niet over je maag/onder je borsten, maar over het onderste gedeelte van je buik en heupen.

Is de sluitband Louise bedoeld voor klachten bij bekkeninstabiliteit of kan iedere moeder de band dragen?

De sluitband Louise is geschikt voor iedere net bevallen moeder. De band geeft steun aan het bekken dat bij iedere vrouw is verweekt en steun aan de uitgerekte buikwand en de overbelaste spieren. Je voelt je direct een stuk fitter met de band om en de band geeft je een gevoel van zekerheid en stabiliteit. Sluitband Louise bevordert het herstel van iedere net bevallen moeder.

Hoe strak moet ik de band vastzetten?

De band mag je strak vastzetten, maar niet zo strak dat je niet meer kunt ademen. Hij moet nog comfortabel aanvoelen op je lichaam.

Hoe lang moet ik de sluitband dragen?

Het bekken is verweekt, en over het algemeen duurt het 1 jaar voordat het bekken weer zijn oorspronkelijke hardheid heeft bereikt. Echter na een week of 3 zou het bekken jouw gewicht weer zonder de band moeten kunnen dragen. Maar iedere vrouw, ieder lichaam is uniek en herstelt op zijn eigen tempo. Belangrijk is ieder geval om het dragen af te bouwen, bijvoorbeeld na 3 weken alleen nog dragen bij activiteiten zoals wandelen met je baby. Als je klachten hebt van bekkeninstabiliteit, mag je de band gerust langer dan 3 weken dragen. Bij ernstigere klachten is het verstandig een bekkenspecialist te raadplegen.

Mag ik de band ook ’s nachts omlaten?

Ja,zeker te adviseren gedurende de eerste 3 tot 4 dagen na je bevalling. Over het algemeen draait een vrouw zich tijdens haar slaap regelmatig om. De druk op het bekken en de omliggende spieren is dan groot. Een band verlicht de inspanningen van deze spieren. Ook rolt de nog vergrote baarmoeder niet meer hinderlijk heen en weer. Sommige moeders hebben hier veel pijn en last van.

Mag ik de band op mijn blote huid dragen?

Ja hoor, dat mag.

Krimpt mijn baarmoeder door de band?

Nee, de baarmoeder krimpt automatisch onder invloed van het hormoon oxytocine.

Val ik door de sluitband af?

Nee, je valt niet af als je met afvallen bedoelt: kilo’s verliezen; door compressie (druk) van buitenaf, zullen de zwellingen wel sneller afnemen waardoor je buikomvang vermindert. Door het dragen neem je een betere lichaamshouding aan en word je je weer bewust van je spieren in je onderlijf. Je trekt omdat je de band draagt, je spieren automatisch licht aan, waardoor je slanker zult tonen. Dit bewust worden van de spieren is ook weer goed voor je lichaamshouding en rug.

Mag de sluitband in de wasmachine?

Ons advies is de band in een lauwwarm sopje een half uur te weken en daarna aan de lucht te laten drogen. De band is gemiddeld 6 uur droog. Er zijn vrouwen die hem toch in de wasmachine doen op 40 graden. De band bleef goed.

Ik ben al een paar weken geleden bevallen. Heeft het dan nog nut om de band te gaan dragen?

Een sluitband geeft het meeste effect als het gaat om ondersteuning wanneer je hem direct na de bevalling omdoet. Je ervaart direct een fitter gevoel. Het geeft stabiliteit en stevigheid aan je buik, rug en bekken.Het bekken is gedurende de eerste weken na de bevalling verweekt, zachter geworden. En als het gaat om je herstel en sterker worden: dat is voor iedere net bevallen moeder verschillend. De een loopt weer als een kievit na 2 weken, de andere vrouw heeft soms wel een jaar nodig om te herstellen.
Het bekken heeft hoe dan ook tijd nodig om te herstellen. En de spieren moeten weer ontspannen na de zware inspanningen en weer op krachten komen. Het is belangrijk om langzaam weer te beginnen met oefeningen om je bekken(bodem)spieren, je rug en je buikspieren sterker te maken. Een band kan bij vrouwen die nog pijn en moeheid in het onderlichaam ervaren, tijdelijk ondersteunend werken, ook na een paar weken of enkele maanden of langer zelfs bij ernstige bekkenklachten. Als je al weken of maanden last hebt, neem dan sowieso contact op met een specialist. Ons advies is om in dit geval de band bij activiteiten zoals wandelen met je baby, traplopen e.d. te dragen. Belangrijk is altijd om naar je eigen lichaam te luisteren en wat het nodig heeft.

Krijg je van het dragen van de sluitband slappe buikspieren?

Angst voor het idee dat ‘spieren te slap’ zouden worden bij het dragen van een sluitband is volkomen onterecht; slappe spieren krijg je alleen pas na 4-5 weken continu dragen, waarbij de lichamelijke activiteit minimaal is. Vergelijk het met 4 weken gips. Deze situatie komt bij een verder gezonde jonge moeder niet voor. Juist door het dragen word je je weer bewust van je buikspieren en lichaamshouding. Het doen van de juiste buikoefeningen is essentieel voor een nog beter herstel. Wacht hiermee totdat de buikspierpezen zijn gekrompen en na elkaar toegegroeid (na ongeveer 6 weken) en voer de oefeningen voorzichtig uit.

Mag je sluitband Louise na een keizersnede dragen?

Ja zeker aan te bevelen als steun voor het littekenweefsel van de uitgerekte buikwand. De binnenkant van de band is gevoerd met een zachte bamboeviscose. De band ademt en laat goed lucht door. Zodat je ook met de sluitband om, goed geneest van je keizersnede. Je kunt met het dragen van de band zo’n  3-5 dagen na je operatie beginnen.