Pigeon by Organics for kids

Filters
-33%
Pigeon by Organics for kids Seaside Boats Organic babypakje met voetjes
Pigeon by Organics for kids
Seaside Boats Organic babypakje met voetjes
Kruippakje romper Long boats / zijlbootjes. 100% organisch katoenen babypakje met omrolbare voetjes.
Maatje newborn
29,99 20,00
Pigeon by Organics for kids

Leuke nieuwe prints én natuurlijk de bestaande favorieten uit voorraad leverbaar! Bekijk de nieuwe 
catalogus 

Acorn prints

Organics for kids is een klein bedrijf gerund door mensen met een grote passie.
Het is gevestigd in Oxford UK
Het bedrijf werkt zoveel mogelijk met lokale mensen uit Nottingham, allemaal even gepassioneerd en gemotiveerd om kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen. Met heel veel trots gebruiken zij 100% gecertificeerd biologisch katoen, en wanneer voorradig ook gecertificeerd met een erkend fair trade label.
De diverse gebruikte verven dragen het oeko-tex standaard 100 label. Organics for kids is dan ook een op en top veilig en heel leuk merk.

Bij de teelt en verwerking van biologisch katoen wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmatige meststoffen. Hierdoor verkrijgen we een katoen dat gifvrij is, een verhoogd absorberend vermogen heeft en uitermate zacht aanvoelt voor de kwetsbare huid van je kleintje. Daarom is biologisch katoen ook zeer geschikt voor kindjes met een allergie en een verantwoorde keuze voor pasgeboren baby's en opgroeiende kinderen. Omdat cijfers soms meer zeggen dan woorden: voor het maken van 250 gram 'gewoon' katoen worden er 125 gram chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt! Daarom kiest Villa Kakelbont enkel voor biologisch katoen of voor een katoen dat het Oeko-tex standaard 100 label draagt.

Oeko-Tex standaard 100

Het Oeko-tex standaard 100 label werd ontwikkeld in 1992 toen er allerlei bedenkingen kwamen over schadelijke stoffen die worden verwerkt in textiel en de bijhorende accessoires. Ondertussen heeft de Oeko-tex 100-norm zich ontpopt tot een internationale veiligheidsnorm, die van toepassing is in de gehele textielketen. Het label wordt toegekend aan textielproducten die aan een hele serie uitgebreide laboratoriumtesten in erkende en onafhankelijke testinstituten werden onderworpen en het bewijs hebben geleverd geen gevaar op te leveren voor de gezondheid. Dit omvat zowel de stoffen (weefsels/breisels), voeringen, naaigarens als de accessoires uit metaal of kunststoffen (ritsen, knopen) alsook speciaal aangebrachte coatinglagen. (Bron: centexbel) Voor meer informatie kan je ook eens kijken op www.oeko-tex.com

Fair trade

Fair trade, ook wel eerlijke handel genoemd, heeft tot doel om producten op de markt te brengen waarvoor een eerlijke prijs wordt betaald aan de producenten in de landen van herkomst. Bij de productie van fair trade artikelen dient er ook zoveel mogelijk rekening mee gehouden te worden met de ecologische en sociale omstandigheden ter plaatse. Hiervoor bestaan gecertificeerde labels zoals 'Max Havelaar' , 'World Fair Trade Organization' (WFTO) en 'Fairtrade international'. Maar wat met producten die geen fair trade-label dragen maar wel handelen volgens de principes van fair trade? Dit kan voorvallen bij merken die zelf zeer nauw samenwerken met de producenten ter plaatse en op die manier een vorm van controle uitvoeren of wanneer ze werken met een partner zoals een ontwikkelingsorganisatie. Om hieromtrent geen verwarring te brengen en U als ouder de vrije keuze te laten zal Villa Kakelbont bij de productinformatie zeer duidelijk vermelden indien het om een gelabeld fair trade product gaat.