LilyPadz

Filters
Geen producten gevonden...
LilyPadz

LilyPadz, Het revolutionaire zoogcompres!

 

LilyPadz revolutionair zoogcompres

  • Niet-absorberend
  • Herbruikbaar
  • Onzichtbaar onder kleding
  • Geschikt om mee te zwemmen
  • Bruikbaar onder de douche
  • Slapen zonder bh                                                        

LilyPadz voorkomt lekken

Absorbeert niet, … maar voorkomt wél het lekken! 

LilyPadz werken volgens het eeuwenoude principe dat druk op de tepel (zoals van een vinger) tijdelijk het lekken van melk tegengaat.  LilyPadz geeft deze druk constant, zelfs zonder het gebruik van een bh. 

Er valt dus niets te absorberen en jij en je kleding blijven droog!

 

 

Bespaar kosten en afval!

Stapel wegwerpcompressenAfhankelijk van met welk merk absorberende compressen je kijkt, kan je zeggen dat je met LilyPadz flink kan besparen. 


Reken maar even mee...

Een goedkoop wegwerpcompres kost zo'n 7 ct per stuk,  De duurdere merken kosten zo'n 20 ct. per stuk waarbij we direct aanmerken dat de duurdere merken beter absorberen en je er dus wat minder op een dag gebruikt. Laten we uitgaan van 10ct per compres.

Gemiddeld aantal in gebruik 8 per dag ( 4 links / 4 rechts) = 0,80 ct per dag.
In 1 maand tijd heb je dus 30x 0,80 ct = 24 euro uitgegeven aan wegwerp compressen en een berg afval van 240 wegwerpcompressen gecreeerd!

Een setje LilyPadz kost 21,95 en kan je steeds opnieuw gebruiken.

Klinisch bewezen veilig te zijn.

LilyPadz zijn gemaakt van 100% siliconen van medische kwaliteit en zijn veilig in gebruik. 
Een klinische studie waarbij LilyPadz werkt vergeleken met andere zoogcompressen toonde aan dat er een verminderd risico is op veel voorkomende borstvoedingscomplicaties zoals mastitis, spruw en verstopte melkkanalen. 
Download hier de studie!

 

Lilypadz vergelijk zoogcompresDun, discreet en comfortabel!

LilyPadz zijn ultra dun en daardoor onzichtbaar onder je kleding. Weg met die rare bobbels onder je shirt!

 

Gebruik ze als je gaat zwemmen

  • geen zeewater of chloor op je tepel

LilyPadz gebruik je ook tijdens zwemmen

 

LilyPadz bestellen? Klik hier!

 

Tip uit de praktijk!

Herken je dit? Je hebt lekker gedoucht, staat je af te drogen en ineens beginnen je borsten te lekken. Dat gebeurd veel vrouwen.  Leg je LilyPadz klaar voordat je gaat douchen en plak ze direct op als je je borsten afgedroogd hebt. Zo voorkom je dat je weer opnieuw onder de douche kan springen.

LilyPadz werken op basis van het eeuwenoude principe dat druk op de tepel, het lekken van moedermelk voorkomt. Vaak is het ook je eerste reflex als je merkt dat de melk toeschiet om met je hand of pols even tegendruk te geven.

Ook Tina Bruce, de vrouw die LilyPadz ontwikkelde, was hiermee bekend. 
Zij is moeder van 4 kinderen en echtgenoot van een arts. Toen hij haar zoogcompressen beschreef als frisbees onder haar shirt, besloot ze dat het anders moest en ging ze aan de slag met het principe van tegendruk.

Het revolutionaire zoogcompres werd zo geboren en 1 van haar dochters vond ze lijken op Leliebladeren en daarmee was het product van een naam voorzien. 

 

't is de druk die 't 'm doet!

LilyPadz op handLilyPadz werken dus op basis van druk. Zolang de druk waarmee je ze aanbrengt groter is dan de druk van binnenuit zal het lekken worden tegen gegaan. 
Echter, de druk zal zich van binnen opbouwen en als je niet gaat voeden, zal de druk zo groot worden dat de LilyPadz het niet meer houdt.  Je kan dus geen voedingen overslaan.


Het is dus niet zo dat LilyPadz werkt als een kraantje waarmee je naar believen de boel open zet of juist afsluit.

 Zo gebruik je LilyPadz:

LilyPadz op borstWanneer je LilyPadz aanbrengt op je droge, schone huid direct na het voeden, dan zal de LilyPadz op de huid hechten. Er zijn geen plakmiddelen of iets dergelijks op LilyPadz aangebracht, maar de ene zijde van het siliconen is zodanig bewerkt dat het een hechtende eigenschap heeft.

In de uren hierna zal de borst weer wat voller worden en daarom rekken de LilyPadz een klein beetje mee. Zo kan de groei worden opgevangen. Voor de meeste vrouwen is dit voldoende tot de volgende voeding.

Wanneer je gaat voeden, dan schiet de melk toe. Dat gaat gepaard met grote druk. Het kan zo zijn de LilyPadz op de kant waarmee je niet voedt, al op maximale rek staat en het nu niet meer houdt.   Wanneer je dit merkt raden wij je aan om voordat je gaat voeden de LilyPadz opnieuw aan te brengen zodat ze net weer dat beetje extra rek hebben. Ook kan je proberen je pols tegen de borst aan te houden om op dat moment wat extra tegendruk te geven. Mocht dat niet helpen, dan is een doekje bij de hand een uitkomst.

 LilyPadz aanbrengen

 

Zo breng je de LilyPadz aan:

  1. Draai je LilyPadz zo dat de plakkende kant  naar buiten buigt richting je huid.
  2. Plaats de LilyPadz met je vinger op je tepel en druk stevig aan. (zoals op een deurbel)
  3. Strijk de LilyPadz vanuit het midden op je schone droge huid en voorkom Met je tepel plat, glad de randen van de LilyPadz® naar beneden over de huid, zorg ervoor om glad te strijken eventuele luchtbellen naar buiten weg. Voor een goede werking van de LilyPadz is het belangrijk dat de LilyPadz glad op de huid is aangebracht.

 

 

LilyPadz schoonmaken met sop
Zo zorg je voor je  LilyPadz®

Om de plakkerigheid van je LilyPadz zo groot mogelijk te houden, is het belangrijk dat je ze regelmatig reinigt om huidvetten, huidschilfers en moedermelk te verwijderen.  Was ze daarom minimaal 1x per dag met een ontvettende zeep. Een afwasmiddel is overal bij de hand en ontvet goed. Een hand- of babyzeep is vaak vettig en zal de plakkracht van je LilyPadz doen afnemen. Wrijf een druppeltje afwasmiddel over de LilyPadz, en maak met warm water een sopje. Zachtjes wrijven met je vingers maar niet boenen. Goed afspoelen met warm water om zeep te verwijderen, afschudden en aan de lucht laten drogen.

 

LilyPadz in doosje
LilyPadz bewaren:

Als je de LilyPadz niet gebuikt, plak ze dan op de bewaarschildjes waar ze bij aankoop op zitten geplakt. Zorg ervoor dat je ook deze schildjes goed schoonhoudt. Stop ze in het transparante bewaardoosje dan weet je zeker dat er niets mee kan gebeuren. 

Wanneer je de LilyPadz in gebruik neemt, zal je zien dat de kleur iets wijzigt en ze wat witter worden. Dat is geen probleem en zal de werking niet beïnvloeden.  


Wat is het verhaal achter de LilyPadz?

LilyPadz zijn ontwikkeld door een moeder van 4 kinderen, bedacht en ontwikkeld tijdens haar borstvoedingsperiode. Toen Tina Bruce de LilyPadz bedacht had ze een doel voor ogen. Er moest een alternatief komen voor de natte dikke compressen in een bh.  “ik begon te kijken naar iets dat op dezelfde manier zou werken tegen het lekken, als een vinger op de tepel.” Tina experimenteerde met diverse materialen, maar vond de oplossing in siliconen toen ze op een middag bezig was met het installeren van een traphekje. Door haar opleiding in de chemie, wist ze dat siliconen zachte, flexibele en ademende eigenschappen had waar ze naar zocht en een veilig en natuurlijk materiaal was.

Na het testen van het eerste ontwerp door haarzelf, begon Tina de LilyPadz te delen met haar vriendinnen. Toen het verzoek van vriendinnen van vriendinnen begonnen te groeien wist Tina dat de oplossing had gemaakt waar ze naar had gezocht.  Het eerste paar LilyPadz werd gemaakt in januari 2003. Sinds die tijd zijn er meer dan 1 miljoen paar over de gehele wereld verkocht.


Hoe blijven de LilyPadz op hun plaats?

LilyPadz hebben een unieke, zelfhechtende kant waardoor ze op hun plaats blijven zonder enig plakmiddel. Door de LilyPadz te wassen met een beetje ontvettende zeep (bv afwasmiddel) na gebruik,verwijder je huidvet, cellen etc. De plakkracht neemt dan weer toe.

reinig LilyPadz met water en afwasmiddel
Hoe reinig ik mijn LilyPadz?

Door het gebruik van LilyPadz zullen huidschilfers, huidvet en dergelijke op de LilyPadz achterblijven.

Deze kunnen de plakkracht nadelig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk de LilyPadz goed schoon, vet- en stofvrij te houden. Reinigen gaat het beste met een olievrije, crèmevrije en lotionvrije zeep. Ontvettende zeep (bijvoorbeeld afwasmiddel) geeft het beste resultaat.

Was de LilyPadz minimaal 1x per dag met zeep (zie boven) en warm water. Wrijf tijdens het wassen de plakkende zijde van de LilyPadz tegen elkaar of ga er met je vingers overheen om huidschilfers, huidvet en dergelijke te verwijderen.

Goed afspoelen met warm water. Schud het water van de LilyPadz en laat ze aan de lucht drogen in een stofvrije omgeving. (Gebruik eventueel een föhn.)

Droog de LilyPadz niet af met een handdoek, keukenrol of iets dergelijks Hierdoor kunnen er weer stofjes en pluisjes op de LilyPadz achterblijven die de plakkracht nadelig beïnvloeden.

Indien je kraanwater veel mineralen of ijzer bevat, raden wij je  aan LilyPadz te wassen met gedestilleerd of zacht water.

Kan ik mijn LilyPadz desinfecteren?

Indien nodig kan je de LilyPadz desinfecteren door ze 1 uur te weken in een bakje met 50% water en 50% azijn. Was ze hierna goed met zeep en spoel goed na met warm water. Door uitkoken of het gebruik van de magnetronsterilisator zal de levensduur van de LilyPadz verkort worden.  Slijtage hierdoor veroorzaakt valt niet onder de productgarantie.

LilyPadz op bewaarschildjes
Waarom zitten ze op van die hard plastic schildjes?

LilyPadz zitten op een bewaarschildje geplakt zodat het plakkende oppervlak, schoon en stofvrij blijft. We raden je aan de LilyPadz op de schildjes te plakken als je ze niet gebruikt en ze in het doosje te bewaren.

Hoeveel paar heb ik nodig?

Omdat LilyPadz niet absorberen maar voorkomen dat je lekt, heb je nooit natte zoogcompressen die je moet vervangen. En anders dan andere herbruikbare zoogcompressen, zul je geen extra paar nodig hebben omdat je zoogcompressen in de was zitten.

Reinigen kost maar een paar minuten per dag en dan zijn je LilyPadz weer klaar voor gebruik. Daarom zeggen we: LilyPadz zijn steeds weer bruikbaar in plaats van herbruikbaar!

Kan ik LilyPadz gebruiken in combinatie met tepelzalf?

Ja dat is mogelijk maar bedenk je dat daar waar je de zalf smeert zal de LilyPadz niet op de huid hechten. Smeer je dus veel zalf, dan is de kans groot dat de LilyPadz los zal laten. Spaarzaam smeren en de randen goed aandrukken. Draag je LilyPadz in dit geval in combinatie met een bh en controleer of het goed gaat.

 Wat gebeurt er als ik transpireer onder de LilyPadz?

LilyPadz zijn gemaakt uit luchtdoorlatende siliconen, waardoor je huid kan ademen. Hoewel gebruik van de LilyPadz er niet voor zal zorgen dat je gaat zweten, kan je, als je zweterig wordt ook onder je

LilyPadz wat zweet krijgen. Hierdoor kunnen de LilyPadz losraken. We raden je in deze situaties dan ook aan om ze samen met een beha te dragen. Dep het vocht zo snel mogelijk weg om de huid weer droog te maken en was de LilyPadz een keertje extra.

LilyPadz moeder borstvoeding
LilyPadz zien er plastic uit, zijn ze comfortabel?

Omdat LilyPadz zijn gemaakt van een dun, zacht, flexibel en ademend medisch siliconen, voelen ze als een tweede huid. Ze beschermen de tepel tegen extra vochtigheid, de tepel schuurt niet en er blijven geen draadjes of  pluisjes  achter zoals bij andere zoogcompressen. De meeste moeders vergeten dat ze LilyPadz dragen.

Ik ben allergisch voor latex; kan ik een allergische reactie krijgen op LilyPadz?

Anders dan latex, is siliconen een materiaal dat niet in verband wordt gebracht met enige allergische reactie. Goed wassen voor het gebruik en wees er altijd zeker van dat er geen zeepresten achterblijven op de LilyPadz. Daarbij zijn LilyPadz gemaakt van 100% medisch siliconen en getest voor de huid.


Zijn LilyPadz veilig?

Ja zeker! Uit onderzoek blijkt dat LilyPadz gebruikers een vermindert risico hebben op borstvoedingproblemen als mastitis, spruw, kloven of verstopte melkkanaaltjes in vergelijk met de gebruikers van absorberende compressen.  Klik hier voor een download.

Borstvoedende moeder lilypadz
Heeft het gebruik van LilyPadz invloed op mijn melkproductie?

Nee, melkproductie wordt beïnvloed door de vraag van de baby en de mate waarin je je kindje aanlegt. Zo lang jij je kindje regelmatig voedt, of afkolft zal deze balans niet verstoord worden.

 

Terwijl ik aan het voeden was, liet de LilyPadz aan de andere kant los.

Ja dat kan gebeuren. De druk van binnenuit is dan zo hoog, dat de druk waarmee je de LilyPadz hebt aangebracht lager is. Je kan dit probleem proberen op te lossen door de LilyPadz vlak voor het voeden opnieuw aan te brengen en eventueel je pols tegen de LilyPadz aan te drukken voor extra druk. Mocht dit niet baten, hou dan een doekje bij de hand.

Hoe verwijder ik de LilyPadz?

Het verwijderen van de LilyPadz is heel eenvoudig. Wip de LilyPadz aan een zijkant los van je huid en trek hem er voorzichtig vanaf. Het verwijderen is geheel pijnloos. Als je gaat voeden en je melk schiet gemakkelijk toe, dan raden wij je aan om een doekje bij de hand te hebben als je de LilyPadz verwijdert. Door het wegvallen van de druk en het makkelijk toeschieten kan er dan ineens wat melk vrij komen.

Ik heb een ingetrokken tepel. Zijn LilyPadz voor mij geschikt?

Helaas, we raden je af om LilyPadz te gaan gebruiken. Door de ingetrokken tepel kan er geen druk worden gegeven op de melkkanaaltjes waardoor de werking van de LilyPadz te niet wordt gedaan.

moeder slapend met baby lilypadz
Kunnen LilyPadz s nachts gedragen worden?

Ja zeker, dat is een van de beste eigenschappen van LilyPadz. Omdat ze hechten op je huid, kun je ze zelfs zonder beha dragen en daardoor beha-loos slapen. En dat is een luxe voor iedere borstvoedende moeder.

Zijn LilyPadz zichtbaar onder mijn kleding?

Nee, LilyPadz zijn zo dun en transparant dat ze niet zichtbaar zijn onder bijna alle soorten kleding.