Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Vul in en Klik op INLOGGEN
Ik wil graag Klant worden
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Oct 2018

Baby verliest bijna zijn tenen ...

Een baby is bijna vier tenen verloren, nadat een haartje zijn bloedcirculatie 12 uur lang afspande. Dat vertelt de 26-jarige mama Alex Upton aan de Britse krant The Mirror. Ze besefte nog net op tijd wat er aan de hand was, waardoor ze naar eigen zeggen een ergere afloop kon voorkomen.

Alex Upton uit het Britse Paignton begreep niet wat er aan de hand was met de kleine Ezra, toen hij twaalf uur lang continu aan het wenen was. Ze knuffelde hem, gaf hem melk, verschoonde hem, maar niets hielp. Het jongetje bleef ontroostbaar. Na een tijd wou hij zelfs niet meer drinken, wat de mama heel ongerust maakte.

Maar toen zag ze het: het was slechts één haartje dat rond het voetje van haar zoon gewikkeld was. Maar onschuldig was dat niet, want het haartje was zoveel keer strak rond zijn tenen gedraaid, dat de boosdoener hem bijna zijn tenen had gekost. “Eén van zijn tenen was zo sterk gezwollen, dat hij knalrood zag en er zelfs al wat bloed te zien was”, aldus Upton. 

Baby verliest bijna zijn tenen door één haartje: mama wil iedereen waarschuwen

Niet simpel om te verwijderen

“Ik vreesde dat Ezra zijn tenen zou verliezen. Het had ook niet veel gescheeld of de dokters hadden ze moeten amputeren, omdat het haartje zijn bloedcirculatie al meer dan 12 uur aan het afspannen was”, vertelt de mama op haar sociale media. “Ondertussen was het haartje drie of vier keer rond zijn tenen gewikkeld.”

Ze slaagde erin om drie van de tenen vrij te krijgen, maar bij de grote teen lukte dat niet, omdat zijn teentjes zo klein waren. In allerijl ging ze naar het plaatselijke ziekenhuis. De dokters herkenden de situatie meteen. “Het haartourniquetsyndroom”, klonk het. Dat is een medische aandoening waarbij een dunne draad, vaak een haar, strak rond een of meerdere tenen of vingers is gewonden. Omdat haren soms heel dun en lang kunnen zijn, worden ze amper opgemerkt, terwijl ze achterblijven in sokjes, pyjama’s of schoentjes.

Waarschuwing

Upton wil nu alle ouders waarschuwen voor de gevaren van dergelijke haartjes. “Ik vind het zo bizar dat we hier niet voor gewaarschuwd worden. Hier zouden we toch van op de hoogte moeten zijn.” Met anti-bacteriële crème was Ezra uiteindelijk verder geholpen, nadat ook het laatste deeltje van het haartje weggenomen was door de dokters. “Maar niet iedereen heeft zo veel geluk, dus let op, mensen!” besluit ze.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »