Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Vul in en Klik op INLOGGEN
Ik wil graag Klant worden
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Sep 2017

Welke fopspeen is veilig en verantwoord?

Op dit moment zijn de speen en zijn knuffel zijn beste VRIENDjes.

Ja ja ik weet het…een speen is niet goed voor het gebit …je moet ze er zo snel mogelijk vanaf helpen of gewoon nooit aan beginnen …maar dit gaat bij mijn zoon Quintino niet op. Deze speen is op zijn knuffel na zijn grooste vriend. Zonder speen gaat mijn zoon de deur niet meer uit……

De speen verslaving ben ik natuurlijk zelf gestart want zijn eerste speen met “I love mama” lag al klaar voordat mijn 4de kindje Quintino geboren werdt. Had hij hem echt al nodig?… neee natuurlijk niet maar het stond gewoon zoooo schatig een kleine baby met zo’n grote speen. Ik dacht wel eens heyyyy speen waar ga jij met mijn zoontje naartoe. De speen was ook best handig want als hij honger had en de fles wilde maar ik iets meer tijd nodig had om deze klaar te maken dan kon ik hem tijdelijk rustig houden met de speen. Natuurlijk werdt de speen bij de grote huilbuien ook direct in zijn mond gepropt want pfff na een paar minuten het krijs geluid te hebben aangehoord was de speen mijn redding. Heel slecht natuurlijk en eigenlijk niet erg verantwoord maar de speen werd eigenlijk op elk moment wanneer ik dacht hem nodig te hebben gebruikt.

Na mijn kind verslaafd te hebben gemaakt aan zijn speen lagen er al snel meerdere in huis….in bed…in de auto….in de luiertas….noodspeen in zijn draagzak, wij en dus ook hij konden niet meer zonder. Als mijn zoon in zijn bed lag beet hij omdat hij zo’n jeuk had in zijn mond zijn speen stuk er zat een klein gaatje in, hierdoor werdt ik bang dat wanneer ik in de ochtend zijn kamer zou binnen lopen en met een vrolijke toon zou zeggen ” goedemorgen kleine man” hij mij een half aan gekauwde speen zou gaan laten zien met daarbij een big smile op zijn gezicht.

Daarom ging ik op zoek naar een speen die mij veilig leek en kwam uit op een Natursutten Ecobaby Dental Vlinder speen van 100% natuurrubber de voordelen van deze speen zijn. (nee heb geen aandelen in dit product www.debabykraam.nl)

  • 100% zuiver natuurlijk rubber van het eerste sap van de rubberboom
  • zacht en soepel voor baby’s gezichtje – geen afdrukken na het slapen
  • hygiënisch – zonder naden – dus geen kans op bacteriën
  • ventilatiegaatjes in het schild voorkomen vacuum op baby’s gezichtje
  • duurzaam geproduceerd in Italie
  • vrij van PVC, BPA, phthalates en kunstmatige kleurstoffen.

Toen ik de speen voor het eerst in mijn handen had dacht ik “zo kon hij niet groter en wat ziet en voelt hij vreemd en heel zacht aan maar vooral flexibel” Het kleurtje was dan ook niet om van te zeggen…wat mooi! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de speen veilig is want hij heeft hem de hele dag in zijn mond ook voor de nacht is hij veilig en makkelijk terug te vinden hij is zo groot die kun je niet missen in zijn bed.

Tip:

  • Kijk even van welk materiaal de speen gemaakt is want je kindje heeft hem de hele dag in zijn mond dus moet wel van veilig materiaal geproduceerd zijn. Daarom koos ik de Natursutten.
Tip van De Babykraam:
  • Gaat je kindje veilig naar bed met een verantwoorde speen? Kijk dan ook eens bij het winkeltje van de mama die deze blog schreef: www.kinderpyjamawinkel.nl. Ze verkoopt leuke, comfortabele en ook biologische pyjamatjes voor een nog betere nachtrust!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »