Het beste ‘eerste’ hapje maak je zelf!

Het beste ‘eerste’ hapje maak je zelf!

Het beste ‘eerste’ hapje maak je zelf! 

Wat is er nou leuker dan het zien van het snoetje van je baby bij de allereerste hapjes? En dit is nog leuker als dit hapje door jou zelfgemaakt is! Natuurlijk wil je het beste voor je baby, en wat is nu precies goed voor de kleine? Met deze tips maak jij niet alleen een lekker en gezond baby-hapje, maar zorg je er ook nog eens voor dat het moment onvergetelijk wordt! 

1- Vitaminen en Mineralen: De kant-en-klare potjes babyvoeding zijn streng gecontroleerd en bevatten voldoende vitaminen en mineralen voor uw baby. Om zelf ook je baby een goede gezonde maaltijd te geven, is het belangrijk om hier ook op te letten. Koop bijvoorbeeld altijd fruit of groente van het seizoen, hier zitten de meeste vitaminen en mineralen in.

2- Oefenhapjes: Maakt je baby vanaf vier tot zes maanden vaker smakkende geluidjes? Dan zijn ze klaar voor de eerste oefenhapjes! De eerste hapjes bestaan uit gepureerde groente of gepureerd fruit. Geef je baby eerst één smaak, zodat het rustig kan wennen, en geef later pas combinaties van groentes en fruit. Goede groenten om mee te beginnen zijn zachte smaken zoals bloemkool, boontjes en wortel. Goed fruit is banaan, peer of meloen.

3- Waarmee beginnen? Wat kies je nou als eerste hapje? Het is verstandig om te beginnen met een groente. Dit heeft een minder zoete, iets apartere smaak dan fruit. Door juist hiermee te beginnen, wennen ze daar eerst aan in plaats van het zoete van fruit, wat ze meestal toch wel lekker vinden. Ook is het slim om eenzelfde hapje een aantal dagen achter elkaar aan te bieden, zodat je kindje goed kan wennen aan een smaak. Met deze handige fruit- en groentepers zijn deze oefenhapjes in een handomdraai gemaakt.

4- Geen toevoegingen! Je kleintje heeft nog geen toevoegingen als zout en suiker nodig. Het is goed om je kindje eerst te laten wennen aan neutrale smaken, en daarnaast zijn deze toevoegingen nog moeilijk verteerbaar.

5- Meerdere porties maken: Omdat je baby op het begin nog maar twee theelepeltjes per dag aan oefenhapjes nodig heeft, is het handig om gelijk meer porties te maken. Hiermee hoef je niet steeds opnieuw in de keuken te staan, en heb je altijd iets op voorraad.

6- Praktisch pureren: Je wilt graag je eigen babyhapjes maken, maar niet ook nog uren in de keuken staan. Hiervoor is deze BabyMoov een uitvinding! Met deze machine kun je stomen, mixen, ontdooien, verwarmen, steriliseren, mengen én koken voor maximaal 3 personen. Zo heb je dus alle tijd om van je kleintje te genieten, terwijl je toch een gezond en verantwoord hapje kunt serveren.

7- Dubbel verantwoord op pad! Met deze knijpzakjes ben je niet alleen goed voor je baby, maar ook goed voor het milieu! In deze hervulbare zakjes kun je makkelijk je zelfgemaakte hapjes toevoegen. Doordat ze herbruikbaar zijn, kost het ook nog eens minder plastic!

8- De perfecte foto: Eerste hapje betekent fotomomentje! Met een van deze leuke slabbers wordt dat sowieso een feestje! Zorg ervoor dat de camera op een statief staat, zodat jijzelf niets van het moment hoeft te missen. Met de multishot functies maakt een camera een aantal foto’s, en zit er vast een mooie bij van dat snoetje bij het eerste hapje!

9- Das gek, een lepel! Het is natuurlijk allemaal erg nieuw voor je kindje. Om het eerste hapje iets minder spannend te maken, kan je je baby een klein beetje afleiden door het bijvoorbeeld zelf ook een (lege) lepel te geven. Hiermee kan gespeeld worden, zodat het makkelijker wordt om jouw eigen lepel naar het mondje te brengen en je baby niet daarnaar wil grijpen.

10- Nog niet uitgekookt? Dit boekje biedt nog meer dan honderd recepten die je kunt maken voor jouw baby!


Succes, en vooral smakelijk voor jouw kleintje. 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.