Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Vul in en Klik op INLOGGEN
Ik wil graag Klant worden
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 Apr 2017

Meestgestelde vragen over Borstvoeding

Veelgestelde vragen over Borstvoeding

Ik heb kleine borsten, kan ik dan borstvoeding geven?

De grootte van je borst heeft geen invloed op het borstvoeden. Bijna ALLE vrouwen kunnen borstvoeding geven. Bij sommige vrouwen kan het meer tijd innemen en vraagt het wat doorzettingsvermogen. Borstvoeding geven is de meest natuurlijke manier om je baby te voeden, het is iets wat je onder de knie moet krijgen.

Wanneer moet ik stoppen met borstvoeding geven?

Alle moeders en baby's zijn verschillend waardoor dit een persoonlijk keuze is. De FDA (Food and Drug Administration) van de Verenigde Staten raadt aan om 6 tot 12 maanden borstvoeding te geven. Zo ontvangt je baby vanaf de start de meest essentiële ingrediënten. Je kan borstvoeding geven zolang jij en je baby er zich comfortabel bij voelen. Wanneer je beslist om te stoppen is het aangeraden om af te kolven of babymelk te geven. Gewone melk is niet aan te raden in de eerste 12 maanden.

Krijgt mijn baby voldoende melk?

Het is moeilijk om te meten hoeveel melk er uit je borst komt en naar de baby gaat. Het is beter om te meten hoeveel er uit je baby komt en hoeveel gewicht je baby is bijgekomen. De meeste baby's verliezen gewicht nadat ze geboren zijn, maar komen 85 tot 170 gram bij per week.
Baby's die borstvoeding gekregen hebben gaan terug naar oorspronkelijk gewicht van 2 weken na de geboorte. Je baby wegen in de eerste 2 weken is essentieel om te onderzoeken hoe die vooruitgang gaat. Aarzel niet om je vroedvrouw of andere verpleegkundige te vragen of alles goed verloopt als je je zorgen maakt over je baby's gewicht. Een andere manier om te controleren of je baby genoeg voeding krijgt is door het controleren van de luiers.

Hoe krijg ik andere mensen betrokken bij het voeden van de baby?

Als je je partner wilt betrekken bij het voeden of eraan denkt om terug te gaan werken is borstvoeding geven nog steeds mogelijk. Wanneer je er niet bent of nood hebt aan een pauze kan je je melk afkolven en bewaren. Zo kunnen anderen de baby voeden.
Ook eens je terug gaat werken kan je dus nog steeds je baby 's morgens, 's avonds en tussenin voeden met de melk die je afkolfde. Als het niet mogelijk is om gedurende de dag voldoende melk af te kolven kan je nog steeds babymelk als supplement geven.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »