Zomers genieten!

Zomers genieten!

Hoe haal je het beste uit de zomer als je net (of weer) moeder bent geworden, of bijna moeder wordt? Hier weer wat bruikbare tips van de Babykraam!

Laat de zon maar komen!

Zomer kan in Nederland een hoop betekenen. Van grote regenbuien tot hitte rond de 35 graden. Afwisselend is het zeker.. Maar hoe kan je nou het beste van deze verschillende weertypen genieten als je met je kleintje vakantie (of zwangerschapsverlof) aan het houden bent? Graag geven wij weer wat tips om deze Nederlandse zomers door te komen. 

 

Zon 

Zon is voor de allerkleinste nog geen pretje. Let erop dat je je baby van jonger dan zes maanden nog niet in de zon legt. Zoek altijd een schaduwplekje op, en zorg ervoor dat je kleintje niet op de tocht ligt. Ouder dan zes maanden? Dan kan er langzaam aan deze stralende bol gewend worden. Zorg altijd voor genoeg beschutting, smeer anti-zonnebrand-creme van minstens factor 30 en geef je kleintje niet meer dan één laagje kleertjes aan, bijvoorbeeld alleen een rompertje (een van deze schatjes bijvoorbeeld!). Ook een zonnehoedje of pet biedt veel bescherming. 

 

Water 

Warm weer en water betekent feest! Wat is er nou leuker dan lekker samen spetteren? Met een paar huis-tuin-en-keuken-artikelen maak je er zonder veel moeite een feestje van. Neem bijvoorbeeld een paar grote sponzen en een bak met water. De allerkleinsten kunnen de sponzen grijpen en de peuters weten al hoe ze hem kunnen uitknijpen boven hun hoofd. Ook bellenblaas is gegarandeerd succes. Dat verbaasde snoetje als de belletjes weer kapot knappen is toch goud waard? Een babybadje is in de meeste huishoudens niet meer weg te denken. Voor de kleinsten is het zo opgezet en weer afgebroken. Met deze zwemluiers en zonnebrilletjes kan jouw baby de zomer tegemoet! 
En, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blijf bij water altijd goed oppassen. Blijf altijd in de buurt en laat je kleintje nooit onbewaakt achter, hoe ondiep het babybadje ook is. 

 

Op pad 

Zomer(vakantie) betekent ook eindelijk weer wat tijd voor elkaar. Samen met je partner én de kleine zijn er genoeg mogelijkheden om eropuit te gaan. Met de allerkleinsten is het verstandig om een goede draagzak te nemen. Zo ben je niet beperkt door een kinderwagen als je bijvoorbeeld een flink stuk wil wandelen in de bossen of bergachtig gebied. 
Of graag eindelijk weer een keertje samen uit eten, maar houdt de voeding voor je kleintje je tegen? Ga goed voorbereid op pad en zorg dat deze voeding al helemaal klaar is! Deze thermospot is hiervoor de uitvinding. 

 

Toch regen? 

Tjah.. Het blijft Nederland hè? Maar een beetje regen laat ons toch niet thuis? Met de nodige regenbescherming voor de kinderwagen kan je al op pad. Onze tip is om juist ook met regen naar buiten te gaan. Laat je kindje alle weertypen ervaren, de druppeltjes voelen en met de voetjes in een plas. Zorg altijd voor een extra setje kleren om jouw kleintje weer droog aan te kleden. 

Wel seizoen het ook is, met een kleintje vraagt het altijd wat extra voorbereiding. Binnenkort volgt er een blog waarin precies beschreven staat wat je niet moet vergeten als je met je kleintje op pad gaat. 

Geniet van de zomer! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.